Flexbase Forma

Forma skapar en unik sittergonomi genom en tvådelad sits som både formar sig efter bäckenet och tryckavlastar sittbensknölarna. I kombination med ett ryggstöd som byggs upp i sektioner, som anpassas efter varje användare, sätter vi ihop en stol med garanterat god och långvarig komfort. Alla sitsinställningar kan utföras, utan verktyg, med hjälp av ergonomiskt utformade spakar. Det går också att få elektriska sitsfunktioner som tillval.

Chassit har mycket lättrullande hjul som följer golvets ojämnheter och har generöst med utrymme mellan hjulen som gör det enkelt att sparka sig fram med stolen.

Tillbehörskod E03

Tillbehör Euroflex
arbetsstol flexbase forma frilagd croped

Tekniska detaljer

SITTSYSTEM
Forma

sittsystem arbetsstol flexbase forma

En unik patenterat sittdyna som är sammansatt av två formgjutna skumdelar med olika hårdhet, vilket gör att den kan forma sig efter bäckenet. Den fasta undre delen ger stöd under låren så att trycket fördelas jämnare och motverkar att man glider framåt i stolen. Den mjukare övre delen ger komfort och tryckavlastning för sittbensknölarna.

Ett unikt ryggstödssystem som byggs i sektioner. Avstånd i höjd- och djupled samt vinkel kan varieras för att ge bästa möjliga komfort och maximal stabilitet. Den nedre sektionen stöttar bäckenet och nedre ryggen utan att hindra rörelsefriheten. Ryggstödet kan byggas på med en övre sektion som är individuellt ställbar, vilket skapar optimal komfort för personer med ökad bröstkyfos.

Sits (bredd x djup)40x40, 40x45, 45x45, 50x50 cm
Sittbredd (mellan armstöd) 38-56 cm
Sittdjup40-59 cm
Sitshöjd Gas (höjd till sitsens undersida)37-52, 43-63 cm
Sitshöjd El (höjd till sitsens undersida)37-55, 43-68 cm
Sits Coxit (bredd x djup)45x45, 50x50 cm
Sitstils el, gas, vev & vantskruv-22º till 15º
Ryggstöd höjd, ställbart23-58 cm
Rygg (bredd x höjd)37x23, 37x48, 37x46 cm
Ryggvinkling30º
KlädselSvart Atlantic
Armstöd höjd, justerbart0-26 cm
Armstödsplatta30x8x3 cm

CHASSI
Flexbase

Flexbase har mycket lättrullande hjul som följer golvets ojämnheter och har generöst med utrymme mellan hjulen så att det går enkelt att sparka sig fram med stolen. Den lättåtkomliga inställbara bromsen är inte i vägen för sidoförflyttning. Bakhjulsbroms är standard, men den går lätt att ändra om till framhjulsbroms eller fyrhjulsbroms. Det tvådelade chassit gör att stolen står stadigt även på ojämnt underlag.

Chassi, bredd58 cm
Chassi, längd60 cm
Totalvikt23 kg (gas), 31 kg (el)
Brukarvikt, max140 kg
BromsChassimonterad/sittmonterad
Hjulstorlek100 mm

Dokumentation

Bruksanvisning Arbetsstol Flexbase

SVENSKA

natur grenar 73A0554