Flexmobil Junior SitRite

Med Flexmobil Junior SitRite tar vi mobila hjälpmedel för barn till en ny nivå. Här har vi en innovativ elrullstol för inomhusbruk som ger stor rörelsefrihet hemma, i skolan och på fritiden. Stolen är utrustad med ett innovativt chassi med generösare sitthöjd och lägre ljudnivå. Det är barnet som får synas och höras – inte stolen.

Tillbehörskod E08

Tillbehör Euroflex
rullstol flexmobil i6 junior sitrite frilagd Croped

Tekniska detaljer

SITTSYSTEM
SitRite

sittsystem eldriven rullstol sitrite

SitRites fördelar finns dolda under ytan i sitsen, i de två skummaterialen som har olika densitet. Den undre hårdare skumdelen hjälper till att hålla bäckenet i en god position medan den övre mjukare skumdelen åstadkommer en tryckfördelning, genom att vara tjockare under sittbenen än under låren. SitRite är ett utmärkt exempel på hur formgivning och densitet samspelar för att skapa bättre balans, upprättning av ryggraden och kontroll över handrörelserna. Allt för bästa komfort och stabilitet.

SitRites rygg har en ergonomisk form som stödjer en stor del av bålen utan att hindra armarnas rörelsefrihet. Trycket fördelas över en stor yta och bålen får stöd även i sidled vilket ger god komfort, ökad stabilitet och minskad trötthet vid nedsatt sittfunktion. När bålen är stabil förbättras även kontrollen av händernas och huvudets rörelse.

Sits (bredd x djup)29x32, 32x36, 36x40, 36x45, 40x40, 40x45 cm
Sittbredd (mellan armstöd) 27-52 cm
Sittdjup32-45 cm
Sitshöjd (höjd till sitsens undersida)36-61, 43-83 cm
Sitstilt el, vev & vantskruv-14º till 20º
Ryggstöd höjd, ställbart37-54 cm
Rygg (bredd x höjd)30x37, 37x43 cm
Ryggvinkling30º
KlädselSvart Atlantic
Armstöd höjd, justerbart0-26 cm
Armstödsplatta25x8x3 cm

CHASSI
Flexmobil

chassi eldriven rullstol flexmobi

Flexmobil gör det lätt att både “sitta nära golvet” eller ”stå upp och jobba” genom generöst tilltagna min- och maxlägen. Chassit finns med två olika ställdon. Tack vare att drivhjulen är placerade i mitten är Flexmobil mycket lättkörd. Stolen svänger runt sin egen axel med väldigt liten vändradie utan att kräva stora utrymmen.

Chassi, bredd57 cm
Chassi, längd80 cm
Totalvikt98 kg
Brukarvikt, max150 kg
Vändradie55 cm
Max hastighet4 km/h
Max körtid8,5 h
ElektronikDynamic/PG
Hindertagning3 cm
Drivhjulsstorlek225 mm
Länkhjulsstorlek125 mm

Dokumentation

Bruksanvisning Flexmobil i6 SitRite & Comfort II

SVENSKA

Produktblad Flexmobil i6 Junior SitRite

SVENSKA

natur grenar 73A0554